Meny
EUR

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Yleistä

 

Mitkä maksutavat hyväksytte?

Hyväksymme seuraavat maksutavat: PayPal, luottokortti, Mister Cash ja BANK.

 

Voinko palauttaa tilaukseni?

Voit palauttaa tuotteet 14 päivän kuluessa, jos ne eivät vastaa odotuksiasi. Tuotteiden on oltava vahingoittumattomia. Voit vaihtaa tuotteet tai saada rahasi takaisin. Ota yhteyttä sähköpostitse ja ilmoita tilauksesi numero.

 

Milloin voin odottaa tilaukseni saapuvan?

Jos teet tilauksen ennen klo 17, se käsitellään samana päivänä! Tilaukset sinulle toimittavat kuljetusliikkeet DPD, DHL ja FedEx.

 

Toimitatteko ulkomaille?

Toimitamme tällä hetkellä Suomeen, Tanskaan, Hollantiin, Belgiaan, Ranskaan, Saksaan, Luxemburgiin, Italiaan, Espanjaan ja Englantiin. Jos haluat tuotteet toimitettavan johonkin toiseen maahan, ota yhteyttä ja me teemme reilun tarjouksen toimituksesta.

 

Mitkä ovat toimituskulut?

Toimitus on maksuton yli 149,95 euron tilauksille. Alle 149,95 euron tilauksissa toimituskulut Suomeen ovat 14,95 euroa. Lähetykseen sisältyy track & trace -koodi, joka lähetetään sinulle tilauspäivän loppuun mennessä.

 

Voinko tilata ilman arvonlisäveroa?

Jos tilaat yritykselle Euroopassa (mutta Alankomaiden ulkopuolella), arvonlisäveroa on mahdollista mukauttaa. Emme veloita arvonlisäveroa laskuissa: tilauksen yhteydessä sinun on annettava alv-numero, jotta voit maksaa ilman arvonlisäveroa.

Voinko palauttaa tuotteen ja saada rahani takaisin?

Sinulla on oikeus palauttaa tilauksesi 14 päivän kuluessa, mutta pakkauksen ja tuotteen on oltava vahingoittumattomia. Jos palautat tilauksen 14 päivän kuluessa, palautamme rahasi kolmen työpäivän sisällä.

 

LED-valot

Mikä on UGR (Unified Glare Rating)?

LED-paneelien UGR-arvo. UGR (Unified Glare Rating) osoittaa, missä määrin valaisimista ja niiden toiminnasta huoneessa aiheutuu haittaa käyttäjän silmien tasolla ja katselusuunnassa. Käytännössä UGR-arvoa ei voi mitata kerralla. Uudet eurooppalaiset suositukset sisävalaistuksesta NEN-EN 12464-1 ohjeistavat UGR-arvoista perustuen tyypilliseen valon pituuteen ja leveyden osumakuvioon erilaisissa tiloissa. Valaisinvalmistajan on toimitettava jokaiselle valaisimelle taulukko, josta voit lukea UGR-arvon. Nämä taulukot esittävät UGR-arvot tietyissä tilanteissa (kiinnitä huomiota oikeiden heijastuskertoimien valintaan ja huoneen oikeisiin mittoihin).

Alla on NEN-EN 12464-1:n mukaiset keskimääräiset UGR-arvot:

  • toimistot UGR <19 (Paneelimme täyttävät tämän vaatimuksen)
  • oleskeluhuoneet <16
  • kulkualueet ja käytävät <28
  • keskiverto teollisuustyö <25
  • tarkkuutta vaativa työskentely <22

 

Mitä eroa on Lumenin ja Luksin välillä?

Lumen - valovirtayksikkö

Valaisimen valovirta (myös: valontuotto) mitataan lumeneina, ja se kertoo lampun kirkkaudesta mittaamalla, kuinka paljon valonlähde säteilee kaikilta sivuilta. Mitä suurempi arvo, sitä enemmän valoa lamppu säteilee.

Tavalliset valovirrat sisätiloissa ovat 1100, 2000 ja 3000 lumenia. Valaisimen teho riippuu aina valaisimen ripustuskorkeudesta (mitä korkeammalla katto, sitä enemmän vaaditaan lumeneita), sen valaisualueesta ja ulkonäöstä.

Lampun hyötysuhteen määrittämiseksi lampun teho otetaan huomioon lumen-numeron rinnalla. Se mittaa, kuinka paljon energiaa muutetaan valovirraksi. Tätä muuttujaa kutsutaan valotehoksi, ja se mitataan lumeneina / watteina.

Luksi - valaistusvoimakkuus

Valaistusvoimakkuus ilmaistaan ​​lukseina (Lux), ja se mittaa valon määrän, joka todella saavuttaa valaistun pinnan (esim. lattia tai työpinta) riippumatta siitä, kuinka paljon valoa lamppu teoreettisesti säteilee. Yrityksille on asetettu lakisääteiset vähimmäisvaatimukset, joiden mukainen työpaikan valaistuksen on aina oltava. EU:n sisätilojen direktiivi löytyy eurooppalaisesta standardista DIN EN 12464-1. Tämä standardi määrittelee vaatimukset, jotka erilaisten tilojen valaistuksen on täytettävä.

Esimerkki lumenin ja luksin erosta:

Lumen ilmoittaa valaisimen lähettämän kokonaisvalosäteen. Luksi ilmaisee, missä määrin pinta, jonka yli valo on hajonnut, valaistaan. 1000 lumenin lamppu, joka jakaa valonsa 1 m²:n alueelle, valaisee tätä aluetta 1000 luksilla. Samat 1000 lumenia, jotka ovat jakautuneet 10 m²:iin, valaisevat tätä aluetta 100 luksilla.

 

Kuinka himmennän LED-valaistusta?

Vinkkejä LED-valojen himmentämiseen:

Luultavasti tiedät kaikista eduista, joita LED-valoilla on tavanomaisiin lamppuihin verrattuna: vähemmän energiankulutusta, pienemmät sähkölaskut ja pidempi käyttöikä esimerkiksi. Olet ehkä jo siirtynyt LED-valoihin näiden syiden takia - onnittelut tämän askeleen ottamisesta! Saatat kuitenkin joskus ikävöidä kodikasta ilmapiiriä, jonka aiemmin käyttämäsi valaistus on luonut.

Jos näin on, voimme luultavasti tehdä päivästäsi vähän paremman! Tiesitkö, että (melkein) kaikki LED-lamput ja -paneelit ovat himmennettäviä? Tämä tarkoittaa, että voit luoda saman kutsuvan ja mukavan ilmapiirin kuin ennenkin. Jatka lukemista, kerromme lisää.

1. Millaiset LED-valaisimet ovat himmennettäviä - ja mitkä eivät (vielä) ole?

Heti alkuun hyviä uutisia! Kaikki LED-paneelimme ovat himmennettävissä. Sama pätee LED-alasvaloihin, -nauhoihin ja -hehkulamppuihin. Ostaessasi LED-lamppua sinun täytyy vain ottaa huomioon, että aivan kaikki LED-valot eivät ole himmennettäviä. Harkitse tässä tapauksessa RGB+CCT-valoa. Se on himmennettävä LED-lamppu, jonka väriä voi myös muuttaa, mikä mahdollistaa erilaisten tunnelmien luomisen tilaan. Muistathan, että jokainen RGB+CCT-valo on himmennettävä, muiden valojen kohdalla himmennyksen mahdollisuus on tarkistettava etukäteen.

2. Kuinka himmentää LED-lamppuja

Nyt kun olet varmistanut, että lamppu on himmennettävä, kerromme sinulle, kuinka himmennys tehdään. Valitsemastasi LED-valotyypistä riippuu, miten lamppu kytketään himmennysohjaimeen. Joka tapauksessa tarvitset himmennettävän ohjaimen ja kaukosäätimen tai sopivan himmennettävän valokytkimen.

Vaihtoehto 1: Sinulla on yksivärinen tai himmennettävä LED-lamppu, esim. Standard Lumen LED-paneeli 40 W, jonka väri on lämmin valkoinen. Voit himmentää valoa valitsemalla seuraavista kahdesta ohjaimesta:

• 1-10 V -ohjain kytketään himmennettävään valokytkimeen (joskus myös kaukosäätimellä), ja se voidaan yhdistää jopa 17 paneeliin. Tämä on edullisempi vaihtoehto näistä kahdesta ohjaimesta. Ohjaimen kaapeli on kuitenkin liian lyhyt useimpiin yhteyksiin, eli tarvitset suhteellisen pitkän virtajohdon kytkeäksesi ohjaimen valokytkimeen ja LED-valoon. Mikäli se ei ole mahdollista, kannattaa valita alla oleva vaihtoehto.

• 2,4 GHz:n Mi-Light langaton RF/WiFi-ohjain yhdessä Meanwell-ajurin kanssa kytketään joko vastaavaan kaukosäätimeen tai seinälle sijoitettavaan kauko-ohjaimeen. Niiden signaalialue yltää 30 metriin, ja ne voidaan kytkeä rajoittamattomaan määrään LED-valoja. Tarvitset kuitenkin erillisen ohjaimen jokaiselle LED-valolle tai -paneelille. Ohjaimen liitäntäkaapeli on myös tarpeeksi pitkä, eikä ylimääräistä virtajohtoa tarvita. Mi-Light WiFi-moduulin avulla voit himmentää lamppuja vaikkapa älypuhelimesta.

Vaihtoehto 2: Sinulla on RGB+CCT (monivärinen) LED-valo, esim. E27 LED-lamppu RGB+CCT 6 W. Tässä tapauksessa tarvitset vain ohjaimen lampun himmentämiseen - ajuria ei tarvita. Voit joko valita kaukosäätimen tai seinälle sijoitettavan kauko-ohjaimen.

Lamppujen himmentämisen lisäksi myös niiden värejä voidaan säätää - sinulla on mahdollisuus luoda jopa 16 miljoonaa erilaista väriä. WiFi-moduulilla voit myös hallita lamppuja kätevästi langattoman yhteyden kautta ja säätää kotisi tunnelman sellaiseksi kuin haluat.

3. Tiivistettynä: Mitä sinun tulee muistaa valoja ostaessasi

  • Tarkista ennen ostamista, onko LED-valot todella himmennettävissä.
  • Varmista, että valitset tiloihisi ja tarpeeseesi sopivan ohjaimen (ottaen erityisesti huomioon virtajohdon pituuden).
  • Jos haet valoilta himmennysmahdollisuuden lisäksi muita moderneja ominaisuuksia, harkitse RGB+CCT LED-valojen ostamista.
  • Tunnelmallisen ja viihtyisän valaistuksen saavuttamiseksi kannattaa investoida himmennettäviin LED-valoihin sekä ohjaimiin ja ajureihin. Kokoonpano on yleensä hieman hintavampi, mutta kestävä ja pitkäikäinen sijoitus - niin ympäristölle kuin sinun hyvinvoinnillesikin!

 

Mikä on IP-arvo?

Mitä IP-arvo oikeastaan tarkoittaa?

Ehkä olet jo törmännyt IP-koodeihin etsiessäsi LED-valaisimia. Jos olet koskaan miettinyt, mitä tietty IP-suoja tarkoittaa, tai jos etsit erityisiä suojausominaisuuksia, olet tullut oikeaan paikkaan.

IP on lyhenne sanoista International Protection Marking (IEC-standardi 60529), jota joskus kutsutaan myös termillä Ingress Protection Marking. IP-koodit koostuvat kahdesta numerosta (esim. IP65). Ensimmäinen numero määrittää suojauksen kosketusta ja kiinteitä hiukkasia (esim. pölyä tai likaa) vastaan. Toinen numero kertoo suojauksesta nesteiden sisäänpääsyä vastaan. Elektronisen laitteen IP-koodi kertoo siis, missä määrin laite voi altistua lialle tai kosteudelle vaurioitumatta tai aiheuttamatta riskiä ihmisille tai ympäristölle.

 

Valon tietosanakirja - tärkeimmät määritelmät

Värivalinta (kelvineissä)

Värin valinta perustuu usein asiakkaan omiin mieltymyksiin. Tutkimusten mukaan väri vaikuttaa tunnetilaan, joten valinnalla on väliä. Jotkut ihmiset pitävät 3000 kelviniä parempana valon lämpimyyden vuoksi, ja se muistuttaakin perinteisen hehkulampun lämpöä. Toiset suosivat 4000 kelvinin valoa sen luonnollisen vaalean värin takia. 4000 kelvinin valonlähde on myös tehokkaampi kuin 3000 kelvinin valonlähde.

Tutkimukset osoittavat, että valon väri voi myös vaikuttaa työntekijöiden suorituskykyyn. Oikealla vaalealla värillä voi olla rauhoittava tai stimuloiva vaikutus. Vastauksena näihin tutkimuksiin markkinoilla on säädettäviä valkoisia lamppuja. Kun valon väri vaihtuu hitaasti tilassa, henkilökunta pysyy keskittyneenä.

Värilämpötila (kelvineissä)

Valaisimien värilämpötila ilmaistaan kelvin-arvoina. Arvot osoittavat valon 'lämpötilan' kuumasta kylmään. Matalan kelvinin väri näyttää lämpimän keltaiselta tai punaiselta, korkean kelvinin väri kylmän siniseltä. Usein käytettyjä värejä ovat:

  • 2700K (todella lämmin, punainen/keltainen)
  • 3000K (lämmin, keltainen)
  • 4000K (luonnollinen/päivänvalo,valkoinen)
  • 6000K (kylmä, yleensä sininen)

Värintoistoindeksi CRI

Värintoistoindeksi (Color Rendering Index tai CRI) ilmaistaan Ra-arvona. Värintoisto annetaan lukuna välillä 0-100. Tämä pistemäärä osoittaa, missä määrin saatu valo edustaa päivänvaloa.

Mitä lähempänä arvo on lukua 100, sitä parempi. Tällöin valonlähde lähestyy optimaalista valoa eli päivänvaloa.

Tiloissa, joissa värien tunnistaminen on erittäin tärkeää, tarvitaan usein korkeampaa Ra-arvoa. Esimerkiksi vaatekaupassa tai lihakaupassa, jossa työskennellään tuoreiden tuotteiden kanssa, suositellaan Ra-arvoa 90. Toimistotiloissa Ra>80 riittää useimmiten. Ra-asteen vähimmäisvaatimukset huonetta kohti on myös määritelty standardissa NEN-EN 12464-1.

Valovirta

Valon määrän eli valovirran mittari on nimeltään lumen.

Sisätiloissa käytettävät valovirrat ovat tavallisesti 1100, 2000 ja 3000 lumenia. Mitä suurempi lumenin tuotto, sitä enemmän valoa. Oikea valon määrä riippuu valaisimen asennuskorkeudesta, sen etäisyydestä ja säteilystä.

Luminanssi

Luminanssi (valotiheys) on mitattu pinnan heijastamasta valosta. Valaistus ilmaistaan candelalla neliömetriä kohti (cd/m2).

Tulos candelaa neliömetriä kohti muodostuu valaistusvoimakkuuden ja pinnan heijastuskertoimen välisestä suhteesta. Valkoinen lattia heijastaa enemmän valoa kuin harmaa tai musta lattia. Valotiheys on tärkeä, koska häikäisy voi tapahtua myös heijastuksen kautta.

Valotiheys vaikuttaa siihen, kuinka miellyttävänä valaistus koetaan. Liian pieni tai liian korkea valotiheys voi olla häiritsevä.

Riittävä suojakulma

Häikäisyn estämiseksi valaisimen suojakulmille  on asetettu vähimmäisstandardit.

Riittävä suojakulma saavutetaan suojaamalla valaisin. Alkaen 20 000 cd / m2 suojakulman on oltava 15 °, 50 000:sta ylöspäin sen on oltava 20 ° ja 500 000:sta ylöspäin 30 °.

Sisäänrakennetuissa valonlähteissä, joissa on optisuutta kuten alasvaloissa, luminanssista johtuva häikäisy on vähemmän todennäköistä. Valonlähteet ovat jo integroitu, ja valo säteilee kulmassa optiikkaan nähden.

UGR (unified glare rating)

UGR on lyhenne sanoista Unified Glare Rating. UGR ilmoitetaan numeroilla 10-28, missä 10 tarkoittaa matalaa häikäisyä ja 28 suurta häikäisyä. UGR on arvo, joka osoittaa, missä määrin valonlähdettä voidaan tarkastella suoraan tai epäsuorasti silmien tasolta.

Valaistusvoimakkuus lukseina

Valaistusvoimakkuus kuvaa valonlähteen voimakkuutta valaistavalla pinnalla ja se ilmaistaan lukseina. Lumenin tuoton on täytettävä luksi-arvoissa asetetut vaatimukset. Valaistusvoimakkuus riippuu muun muassa lampun valovirrasta, valaisimen optisista ominaisuuksista ja etäisyydestä valaistavasta pinnasta.

Valaistusvoimakkuusarvolle annetaan eri tiloihin käyttötarkoituksen mukaisia suosituksia.

 

LED-valovinkit

Kuinka monta LED-paneelia tarvitsen?

Useat tekijät vaikuttavat luksi-arvoihin (valon määrä lattiassa) ja lumeniin (valon määrä valonlähteestä), ja ne määräävät, kuinka monta LED-paneelia tarvitset. Katon korkeus on tärkeä tekijä. Korkea katto tarkoittaa vähemmän valoa lattiaan ja siten alhaisempaa luksi-arvoa. 1 luksi on yhtä kuin 1 lumen / m2.

Ikkunoiden määrä ja koko vaikuttavat tarvittavaan valaistukseen. Jos huoneeseen tulee paljon valoa ulkoa, tarvitaan muuta valaistusta vähemmän päiväsaikaan. Katon, seinien ja lattian värillä on myös vaikutusta. Valkoinen tila heijastaa paljon enemmän valoa kuin tumma tila. Vaaleassa huoneessa tarvitaan vähemmän valonlähteitä.

Tarvitset keskimäärin yhden 60x60 cm paneelin per 8 m2. 100 m2:lle tarvitset siis 13 LED-paneelia, joiden koko on 60x60 cm. Laskelma perustuu toimistotilan keskimääräiseen katon korkeuteen, joka on 2,50 metriä.

 

Miten asennan LED-paneelini?

LED-paneelien kokoaminen ja asennus on erittäin helppoa ja nopeaa. Alla kerromme, kuinka kytket ja asennat uudet LED-paneelit. 

LED-paneelien liitäntä

Vaatimukset:

  • LED-paneeli
  • LED-ohjain (toimitetaan LED-paneelien mukana)
  • virtalähteen kaapeli
  • WAGO-kiinnittimet

Ohjeet:

Vaihe 1: Kytke LED-ohjain virtalähteen kaapeliin yhdistämällä ajurin johdot ja virtalähteen kaapeli WAGO-kiinnittimillä (tai riviliittimillä). 

Vaihe 2: Kytke virtalähteen kaapeli pistorasiaan.

Vaihe 3: Kytke ohjain LED-paneeliin, kiinnitä huomiota nuoliin ja kiristä ne huolellisesti.

 

LED-paneelien kiinnittäminen kattoon

Vaatimukset:

  • LED-paneeli
  • LED-paneelin pinta-asennuskehys
  • ruuvit - tulee mukana (4 vihreää tappia, 4 pitkää ruuvia ja 4 pientä ruuvia)
  • ruuvimeisseli

Ohjeet:

Vaihe 1: Ruuvaa kiinnityskehyksen molemmat puolet kattoon, tähän tarvitset vihreät tapit ja pitkät ruuvit.

Vaihe 2: Ruuvaa kehikon toiselle puolelle toinen kiinnityskehyssarjan kahdesta jäljellä olevasta osasta.

HUOMIO: Jätä toinen puoli auki.

Vaihe 3: Liu'uta LED-paneeli asennuskehykseen.

Vaihe 4: Sulje nyt myös rungon viimeinen sivu ruuvaamalla jäljellä oleva osa.

 

Kuinka suunnittelen huoneeni LED-valaistuksen?

Huoneen asianmukainen valaistus vaikuttaa usein helpommalta kuin se todellisuudessa onkaan. Valaistuksen on oltava riittävän kirkas, mutta se ei saa häikäistä tai vahingoittaa silmiä. Sen pitäisi säästää energiaa ja kustannuksia, mutta tarjota myös riittävästi valoa huoneessa tapahtuville toimille - etenkin yritystoiminnassa. Yritysten on noudatettava valaistusohjeita täyttääkseen työturvallisuusmääräykset. 

Kodin valaistuksesta voit päättää paljon vapaammin. Jotta et kuitenkaan tuhlaa rahojasi sopimattomiin lamppuihin, kannattaa valaistuksen tarvetta ja valaisimien käyttökohteita miettiä huolella etukäteen.

Tältä sivulta löydät vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin ennen LED-lamppujen ostamista. Autamme sinua mielellämme löytämään sopivimmat valonlähteet juuri sinun tilaasi!

 

Kuinka monta LED-lamppua tarvitsen?

Useat tekijät vaikuttavat luksi-arvoihin (valon määrä lattiassa) ja lumeniin (valon määrä valonlähteestä), ja ne määräävät, kuinka monta LED-paneelia tarvitset. Katon korkeus on tärkeä tekijä. Korkea katto tarkoittaa vähemmän valoa lattiaan ja siten alhaisempaa luksi-arvoa. 1 luksi on yhtä kuin 1 lumen / m2.

Ikkunoiden määrä ja koko vaikuttavat tarvittavaan valaistukseen. Jos huoneeseen tulee paljon valoa ulkoa, tarvitaan muuta valaistusta vähemmän päiväsaikaan. Katon, seinien ja lattian värillä on myös vaikutusta. Valkoinen tila heijastaa paljon enemmän valoa kuin tumma tila. Vaaleassa huoneessa tarvitaan vähemmän valonlähteitä.

 

Mitä valaistusvoimakkuutta (luksia) suositellaan missäkin huoneessa?

Alla on ote standardin NEN-EN 12464-1: 2011 mukaisista valaistusta koskevista ohjeista. Valo ja valaistus - Työpaikkojen valaistus - Osa 1: Sisätilojen työpaikat. Tämä eurooppalainen standardi asettaa valaistusvaatimukset (visuaalisen mukavuuden ja suorituskyvyn kannalta) sisätiloissa työskenteleville.

Toimistot:

  • toimistot, joissa on työasema ikkunan vieressä 500 luksia
  • yhteiset tilat 500 luksia
  • kokoushuoneet (himmennettävä) 400 luksia

Huoneet (yleiset):

  • käytävät 200 luksia
  • ruokalat 200 luksia
  • varastointitilat 75 luksia
  • saniteettitilat 100 luksia
  • salveluhuoneet 100 luksia
  • portaat 100 luksia

Koulut:

  • liikuntasali 375 luksia
  • pukuhuoneet 150 luksia
  • luokkahuone (himmennettävä) 500 luksia
  • käytännölliset työhuoneet 750 luksia
  • saniteettitilat 100 luksia

Jälleenmyynti:

  • esittelytilat 350 luksia
  • myyntipaikat 350 luksia

Lääkärin vastaanotot:

  • tutkimushuoneet 1000 luksia
  • hammaslääkärin tilat 1000 luksia
  • hoitohuoneet (himmennettävä) 300 luksia
  • odotushuoneet 300 luksia

Hotelli / catering:

  • hotellihuoneet 300 luksia
  • keittiöt 500 luksia
  • vastaanotto 200 luksia

 

Minkä tyyppinen LED-valo sopii parhaiten käyttötarkoitukseeni?

Alta löydät vinkkejä ja tuotesuosituksia LED-lamppujen valintaan.

Kaupallinen käyttö:

Yksityiskäyttö:

 

Minkä värisen valon tarvitsen lamppuuni?

LED-valaistuksen värilämpötila ilmaistaan ​​kelvineinä (K). Mitä alempi kelvin-luku, sitä lämpimämpi on valon väri. Mitä suurempi kelvin-luku, sitä kylmempi on valon väri.

Valikoimassamme on erivärisiä LED-paneeleja: 3000K lämmin valkoinen, 4000K luonnonvalkoinen (neutraali valkoinen), 6000K kylmä valkoinen sekä moniväriset RGB, RGBW ja RGB+CCT. Oikean värilämpötilan valinta riippuu siitä, mihin aiot sijoittaa paneelit.

  • 3000K LED-paneeleja käytetään usein vastaanotoissa, ravintoloissa, kaupoissa, pukuhuoneissa ja toimistoissa. Tämän värinen valo on kodikas ja tunnelmallinen. Se sopii helposti lähestyttävän ilmapiirin luomiseen.
  • 4000K LED-paneelit ovat suosituimpia ja eniten tilattuja paneeleja niiden "neutraalin valon" vuoksi. Valoa käytetään usein toimistoissa, näyttelytiloissa, kampaamoissa, kauneussalongeissa, keittiöissä ja kouluissa.
  • 6000K LED-paneeleja käytetään usein alueilla, joilla vaaditaan hyvää näkyvyyttä, kuten varastot, hammasklinikat, vaatekaupat, sairaalat, työpajat ja myös toimistot. Tämän paneelin valo on lähimpänä päivänvaloa, ripauksella sinistä.

Alla olevassa kuvassa näet kaikki kolme erilaista värilämpötilaa: lämmin valkoinen, luonnonvalkoinen ja kylmä valkoinen.

 

Väritaulukko - mikä valon väri toimii missäkin ympäristössä?

Tämä taulukko toimii yleisenä ohjeena. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme (+31 020 261 0003 / [email protected]).

Värilämpötila

Ympäristö

Lämmin valkoinen

 

3000K

kylpyhuone

3000K

baari

3000K

kirjasto

3000K

elokuvateatteri

3000K

kasino

3000K

lastenhuone

3000K

apteekki

3000K

kaupungintalo

3000K

hotelli

3000K

keittiö

3000K

ravintolat

3000K

sauna

3000K

teatteri

3000K 

odotushuone

   

Luonnonvalkoinen

 

4000K

autoliike

4000K

apteekki

4000K

lääkärin vastaanotto

4000K

pyöräkauppa

4000K

kuntosali

4000K

elintarvikeliike

4000K

toimisto

4000K

teollisuuslaitos

4000K

vaatekauppa

4000K

urheilutarvikekauppa

4000K

näyttelytila

   

Kylmä valkoinen

 

6000K

työhuone

6000K

varasto

6000K

leikkaushuone

6000K

parkkihalli

6000K

korjaamo

6000K

maalaus ja restaurointi

6000K

hammaslaboratorio

 

Kuinka voin korvata halogeenilamput oikeilla LED-valoilla?

EU sääti 1. syyskuuta 2018 alkaen lain, jolla kielletään halogeenilamppujen tuotanto. Heikon energiatehokkuuden vuoksi energialuokan D halogeenilamput katoavat vähitellen markkinoilta. Asiasta päätettiin jo vuonna 2015, mutta EU antoi kuluttajille ja yrityksille aikaa valmistautua muutokseen.

 

Mitä EU odottaa kiellolta?

  • EU:n laskelmien mukaan tämä toimenpide johtaa jopa 40 miljardin kWh:n energiansäästöön vuonna 2020, mikä vastaa suurin piirtein kaikkien hollantilaisten ja belgialaisten kotitalouksien vuosittaista sähkönkulutusta.
  • Lisäksi halogeenilamppujen kielto vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 15 miljardia kiloa.
  • Tutkimukset ovat osoittaneet, että halogeenilamput kuluttavat viisi kertaa enemmän energiaa kuin LED-lamput.
  • Lisäksi LED-valaistuksen elinkaari on jopa 50 000 käyttötuntia, halogeenilampun vain noin 2 000 tuntia.

Kun ostat LED-lampun, valitset ympäristöystävällisyyden ja säästät myös paljon rahaa!

LED vs. halogeeni

Yleinen väärinkäsitys LED-lampuista on, että niiden valo on liian viileä ja epämiellyttävä, eikä sitä voi verrata halogeenilampun valotehoon. Lisäksi LED-valaistuksen luullaan olevan huomattavasti kalliimpaa kuin halogeenivalaistuksen. Näin ei kuitenkaan enää ole! Tarjoamme edullisia LED-valoja erilaisissa vaaleissa väreissä (lämmin valkoinen, neutraali valkoinen ja kylmä valkoinen). LED-valoista on tarjolla myös himmennettäviä versioita.

 

Kuinka korvata vanhat halogeenilamput oikealla LED-vaihtoehdolla:

Jotta LED-valoihin vaihtaminen olisi helpompaa, saat selville alla olevasta taulukosta, kuinka vanhat halogeenilamput korvataan ympäristöystävällisillä ja energiatehokkailla LED-lampuilla.

 

Halogeenilamppu

Ei- himmennettävä 

LED-vaihtoehto

Himmennettävä

LED-vaihtoehto

GU10 Halogeeni Spotti 50W

 

LED GU10 Spotti 5W 2700K

   

LED GU10 Spotti 5W 4000K

   

LED GU10 Spotti 5W 6000K

     

E14 Halogeenilamppu 20W

 

E14 LED Polttimo Filamentti 2200K 4W (Kynttilä)

   

E14 LED Polttimo Filamentti 2200K 4W (Liekki)

     

E14 Halogeenilamppu 40-50W

 

E14 LED Polttimo Filamentti 2200K 6W (ST64)

   

E14 LED Polttimo Filamentti 2200K 6W (G125)

     

E27 Halogeenilamppu 20W

E27 LED Polttimo 2700K 3W (A50)

E27 LED Polttimo Filamentti 2600K 4W (ST64)

 

E27 LED Polttimo 4000K 3W (A50)

E27 LED Polttimo Filamentti 2700K 4W (G125)

     

E27 Halogeenilamppu 40-50W

E27 LED Polttimo 2700K 5W (A50)

E27 LED Polttimo Filamentti 2200K 6W (A60)

 

E27 LED Polttimo 4000K 5W (A50)

 
     

E27 Halogeenilamppu 60W

E27 LED Polttimo 2700K 7W (A60)

 
 

E27 LED Polttimo 4000K 7W (A60)

 
     

E27 Halogeenilamppu 75W

E27 LED Polttimo 2700K 9W (A60)

 
 

E27 LED Polttimo 4000K 9W (A60)

 

 

Huomio: kelvin-arvot (esim. 4000 K) ovat viite vaaleaan väriin / valon lämpötilaan. Lämpimän valkoiset lamput (2200 - 2700K) sopivat esimerkiksi olohuoneisiin, kun taas kirkkaan valkoisten lamppuja (4000K) käytetään useammin työtiloissa ja toimistoissa.

Choose your language
Choose your currency

Min konto

Glemt passordet ditt?
eller

Recently added

Sum, inkl. mva.
€0,00
Order for another €149,00 and receive free shipping
0
Sammenlign
Start comparison

Dette produktet har blitt lagt til i handlekurven din!